Satsang workshop in Non Dualiteit

Non Dualiteit in de praktijk

 

 

Jij bent hier vast omdat jij net als ik voor meer vreugde en rust  in je leven kiest. Kiezen voor een verandering gaat vaak vooraf aan een sterk gevoel van onvrede. Je voelt dat je een ander pad op moet.

 

 

 

 

ANGST: ONZE GROOTSTE LEERMEESTER

 

 

Welkom lieve lezer, mijn naam is Jose Stad.

Ik schrijf dit blog omdat ik de vurige wens heb om samen met jullie de wereld een beetje mooier te maken. Vermoedende dat jij, met de zelfde wens om net als ik daarom je bewustzijns te vergroten.

Je kunt kiezen om eerst mijn persoonlijke verhaal te lezen, of je gaat direct door naar de kop Non Dualisme.

 

Persoonlijk verhaal

” De meester verschijnt als de leerling gereed is ”  Mijn meester verscheen onder barre omstandigheden rond mijn 17e levensjaar, ik voelde me destijds heel eenzaam, doordat ik noodgedwongen, al vroeg op eigen benen moest staan.

Aan de buitenkant was dat niet aan mij af te lezen, maar innerlijk stond ik bol van de angsten (die ik krampachtig probeerde te onderdrukken) en had een diep verlangen om ergens een velige plek te vinden.

Door dit onbewust knagende gevoel van wanhoop ontstond er uiteindelijk maar 1 wens;

Hoe kom ik in een veilige, vredige, liefdevolle staat- zowel in mezelf als met de wereld om mij heen?

Ik ging ” zoeken ” en vond mijn pad in de boedhistische traditie, waardoor ik jong beoefenaar werd Meditatie en contemplatie volgens het Tibettaanse Boedhisme ( ging 1,5 jaar naar een klooster en onderzocht diepgaand hoe de lagen van pure gewaarwording in jezelf word ervaren ).

 

Ik las boeken en ontving vele lessen van wijze leraren waaronder Blavatsky, Byron Katie, Eckhart Tolle, Walch, etc.

Jaren later voelde ik dat de beoefeningen vanuit het Non- Dualisme en the Course of Miracles echt grote verandering in mijn leven bracht.

Non Dualisme

Non Duale meesters, w.o destijds Ramana en Nisargadatta, moedigden ons steevast aan, om op onderzoek te gaan in onze eigen denkgeest, waardoor uiteindelijk ervaren kan worden dat overtuigingen in je denken een illusie is.

Vanuit deze onware overtuigingen (angst),projecteer je ook de wereld om je heen. Ditb etekent simpel; de werkelijk is niet wat je denkt. Ego ofwel het valse Zelf is slechts Angst.

Al je handelingen en gedachten, zowel over jezelf als de mensen om je heen, veroorzaakt lijden en houd je weg bij werkelijke bron die je bent. Liefde.

Je kunt daar uiteraard op internet veel over vinden.

Non Dualisme en The Course of Miracles

 

Een andere grootse bron van wijsheid en heling kun je vinden in the Course of Miracles. Beiden bronnen leiden slechts naar één en dezelfde essentie. Jouw kosmische hart. Jouw werkelijke staat van Zijn. Liefde.

 

WAAROM DIT BLOG OVER NONDUALITEIT ?

 

Beoefenen is een must

Boeken lezen, podcast luisteren en googlelen is allemaal zeer ondersteunend en inspirerend, maar weet; diepe contemplatie, meditatie op het hart en zelfreflectie is de enige beoefening waardoor bewustzijn en liefde kan worden ervaren !

Wakker worden dus, om vervolgens in je dagelijse doen en handelen de illusies van werkelijke liefde te gaan ontwarren.

De grote vragen komen dan vanzelf; Wat is waar, wie ben ik wérkelijk? Je zult je eigen waarheid ontdekken waardoor onderscheidingen gekend word tussen kiezen voor je angst of te kiezen voor je liefde.

Eenmaal focus op deze Spirituele reis laat je sterk voelen dat lijden niet is wie je bent en doe je, je pure Zelf, waarin je je vrij en liefdevol voelt enorm tekort.

 

Beloning

Gaan voelen dat je steeds meer vreugde en rust gaat ervaren is een zeer vreugdevolle beloning. Zowel voor je lijf en hoofd.

Maar het is nog veel fijner als je mensen treft die in dezelfde energie willen verblijven als jij. Mensen die open zijn om daar met jou in te delen. Hoe fijn is het dan om samen te onderzoeken en te lachen ?.

Satsang / Workshop

In de NonDuale wereld noemen we dit samenkomen Satsang. Tijdens het werk wat we daar doen onderzoeken we onze innerlijke overtuiging maar tegelijk ook de oplossing die daarvoor is. Je zult thuis zelf op onderzoek gaan en ontdekken  dat deze illusies voortkomen uit trauma familie overdracht, of verkeerde interpretaties die je mind maakt.

 

Non Duale beoefening is naast zelfinzicht ook een ontdekking naar het magische moment van geluk. Het kunnen ervaren van het Nu-moment, zoals die wérkelijk is. In deze beleving ervaar je per direct een bron van universele grote wijsheid, vreugde, kracht en verbinding met alles om je heen.

 

Samen jezelf zijn; Werk te doen! Samen.

Beoefening dus!  Niet op een berg in India maar hier, bij de Appie, bij je vrienden, op je werk, in je relaties. Daar is de uitnodiging het hardst nodig om de wereld eerlijk te onderzoeken en wat blijkt ? Andere mensen hebben exact dezelfe pijn/ illusies. Snakken net als jij en ik ook om aandacht en liefde in hun hart.

Dit is dus de reden om samen met anderen op pad te gaan en te oefenen, te ontdekken en te leren vertrouwen op wie jij bent. Jij bezit ruimte in jezelf. De ander ook. Nu hoef je alleen maar jezelf te dragen. Verantwoodelijk te zijn voor je eigen verlangen naar vrede.

Jij bent geen slachtoffer maar een creator

Ook al reageer je vaak op je eigen pijn,elk moment is er weer een kans om jezelf te bevrijden omdat je in het NU moment direct ervaart dat je géén slachtoffer bent.Jij bent het leven, jij bent de stroming in je hart. Jij hebt een vrije keuze.

Loskomen van illusie versus realiteit voelt als bevrijding, is vrede,voor jou en de hele wereld.

Het belang van samen beoefenen
Je kunt het snelst leren door in contact met anderen te ervaren wat er met Non Dualisme bedoelt word in het echte leven met allerlei mensen om je heen. Nu is het dus tijd om echt die grote stap te maken.Jij en ik,omdat we ons collectief in een stroomversnelling van Bewustzijn bevinden. De mensheid,de dieren,de natuur en het hele universum is klaar om deze wonderschone wereld van verbinding als grote vreugde te gaan ervaren. Wij zijn op weg naar een nieuwe aarde en jij en ik doen daar toe !

Dit is kan dus de reden zijn dat je op mijn site/blog bent. Om samen met anderen op pad te gaan en te oefenen, te ontdekken en te leren vertrouwen op wie je bent. Jij bezit ruimte in jezelf. De ander ook. Nu hoef je alleen maar jezelf te gaan dragen.

 

Meedoen met de workshop
Ik geef daarom regelmatig Satsang/Workshops. Amsterdam, Alkmaar, Heiloo het is vlakbij.

 

 


Kijk op www.haptotherapie-josestad.nl

De training I AM. Je bent meer dan welkom.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *