Opleiding en ervaring

Ik heb in 1981 de opleiding voor B-verpleegkundige gedaan waardoor ik jaren binnen de geestelijk gezondheidszorg (RIBW) heb gewerkt. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen met psychische problemen.

Vanuit deze werkplek heb ik zó goed kunnen zien hoe belangrijk het voor mensen is om (aan)geraakt en gehoord te worden. Contact te hebben op gevoelsniveau. Zeker in moeilijke perioden of situaties. Ik besloot mij daarom te gaan specialiseren in het werken vanuit de gevoelsbeleving. Daarvoor heb ik bij het ITH te Berg en Dal de opleiding tot erkend Haptotherapeut gevolgd.

Studie: aanvulling en nascholing

Emotioneel lichaamswerk
Ook jij merkt hoe onze maatschappij door de ratio aangestuurd wordt. Onze gevoelens, waaronder onze emoties, proberen we daarin praktisch te beheersen. Maar 'onderdrukte emoties'” gaan onbewust ‘knagen’ omdat ze eruit willen, met als gevolg dat je vitaliteit afneemt. Je kan daardoor futloos/leeg of somber raken.

Onderdrukking van emoties kun je leren oplossen. Hiervoor heb ik vele trainingen gevolgd. Zo ook emotioneel lichaamswerk bij Riet Okken in Frankrijk. Daarnaast heb ik zelf jarenlang studie en intensieve training gedaan in het werken met emotie en de conditionering van je eigen gedachten/gevoelens. In mijn praktijk pas ik het emotioneel lichaamswerk toe zodat onverwerkte emoties naar buiten komen en weer vrij gaan stromen. Blokkades worden opgeheven en klachten zullen verdwijnen.

Gedachtentraining
Tijdens mijn leven heb ik veel ervaring opgedaan in het leren focussen van de Mind en het leren beheren van lichaamsgerichte spanning. Mindfullnes is hier een klein onderdeel van. Naast Haptotherapie gebruik ik deze technieken om te ontspannen waar nodig, los te laten, of juist de “mind” te onderzoeken om tot inzicht te komen in het eigen voelen/denken/handelen.

Meer weten?

Neem dan contact met mij op.

Haptotherapeut-jose-stad-amsterdam

Wil je meer weten over haptotherapie of wat ik voor jou kan doen? Ik bespreek graag de mogelijkheden. Neem daarvoor contact met mij op.